27 de novembre 2011

GASTRONOMIA VIETNAMITA

Es ben cert que el viatjar ofereix l'oportunitat de coneixer altres cultures, altres formes de fer i pensar...i menjar. El cas es que avui, mentre escalavem un port entre les localitats de Hue i Danang, al litoral del centre del pais, hem coincidit amb un total de 3 camionets carregats fins a les celles amb gossos per vendre als mercats. Igualment hem tingut l'ocasio d'observar en poblets del nord del pais gossos escorxats facilment identificats perque els carnissers conserven el cap al costat de la canal. A la veina Laos, coneixedors de l'exit que tenen aquests animals a la cuina vietnamita, els cacen amb un gran entusiasme doncs saben que en creuar la frontera el seu preu es multiplica per 10. Tambe podria parlar d'escenes quotidianes que hem observat pedalejant per les zones mes rurals, com dones amb rates mortes penjades de la cintura o la venda de gripaus, per posar 2 exemples. Per la televisio vaig veure un reportatge de la CNN on el reporter demanava el perque d'aquest consum tan inexplicable des del punt de vista occidental i la resposta va ser clara: "es que en el nostre pais la carn es escassa i molt cara"

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Vaja tela! d'aquesta us torneu vegans!!!
Fins aviat!
Laura

Carles Aguilar ha dit...

No et faci por probar-la. Si no t'ho diuien no sabries que és de gos.
Això són coses culturals...els anglesos s'esgarrifen quan saben que aquí ens mengem els conills (per a ells son animals de companyia -pets-)

Carles