29 d’agost 2009

LA BATALLA DELS COLLS

Avui hem aconseguit escalar el Khardung La, considerat com el coll ciclable mes alt del mon (5602m). La pujada es realitza des de Leh i son 39 Km d'ascensio ininterrompuda i un desnivell acumulat d'uns 1800 metres. La realitat, pero, desmenteix la cartografia oficial. Tal i com sospitavem, en arribar l'altimetre marca una alcada de 5325m. Certament un altimetre esta sotmes a variacions relacionades amb la pressio atmosferica pero es que un altre ciclista amb qui hem coincidit mostrava la mateixa lectura i, a mes, dies enrera, quan vam escalar el Taglang La (5328m) uns turistes francesos ens van advertir que en realitat, segons els seus GPS, aquell coll era mes alt que el Khardung La i per tant mereix el titol de ser el coll ciclable mes alt del mon en detriment del seu vei. Igualment recordo que quan vam pedalar pel Tibet xines vam creuar com a minim 4 colls de mes de 5300m i em consta que pel Pakistan hi ha qui diu que certs passos de mes de 5400m tambe son ciclables (ni que calgui arrossegar les bicicletes en certs trams) i per tant mereixerien la consideracio de ser els mes alts del mon. L'interes es clar: un fort atractiu turistic que beneficia enormement la poblacio local. Nomes aixi s'explica que hagin tants candidats a ostentar tan preuada consideracio.

4 comentaris:

meme ha dit...

hola,
prova aconseguida, quina es la següent? sembla que feu bona cara després de 5328m d'alçada cicleats...

Anònim ha dit...

Enhorabona!!!
Uns quants cims mes!
Des daqui ens feu molta enveja. Endavant!
Merce G

Núria Borràs ha dit...

Ei parella!!!

sou una canya!!

ja torneu a estar pedalant pels Himàlaies, jo que no sóc capaç ni d'anar al final del carrer amb bici, que fa pujada!!!

Ara, el que no falla, és que viatgem diferent però ens agrada el mateix: l'any passat vam estar-hi nosaltres al Ladakh!!

enhorabona i molts d'ànims!!

Lluís i Núria

Laura ha dit...

L'enhorabona figures!!!! el coll mes alt del món o no, el que segur que tornareu es amb un xute d'oxigen en vena que tindreu alegria per uns dies.

Molts petons i fins aviat,

Laura