29 de juliol 2012

ETAPA 6: La Chambre-Bourg d’Oisans (108 Km i 7’38h)


Etapa reina i una de les més dures de tota la travessa. Per començar decidim fer el Col de la Madeleine (2000m) sense alforges aprofitant que baixarem pel mateix camí. La pujada a aquest coll és dura, amb pendents de l’11%; és aquí que coincidim amb un pare i un fill francesos que pugen a bon ritme. Quan ens acostem ens adonem que el nen, un xaval de 13 anys, està deixant enrere el pare i escalant el coll a una velocitat inusual. En un moment que coincidim li demano l’edat i el felicito per la forma en que es troba, al que respon: “Je suis Baby Contador” i seguidament desapareix davant la divertida mirada del seu pare.



Encara al·lucinant coronem aquest mític coll des d’on obtenim vistes magnífiques sobre la vessant italiana del Mont Blanc. Durant la baixada ens fixem com l’estació d’esquí existent a la base del coll té en funcionament els telecadires, bàsicament per transportar bicicletes a les cotes més altes des d’on intrèpids ciclistes realitzen descensos vertiginosos.



 Ja de nou a La Chambre carreguem queviures en un Carrefour i de manera decidida emprenem l’escalada del segon coll del dia, el Col du Glandon, potser un dels més durs considerant que als darrers 3 Km el pendent  s’enfila al 10-11%. Escampades pel terra observem pintades dels aficionats del Tour encoratjant els seus herois, sembla ser que per aquí va transcorre l’etapa del 12 juliol, fa tan sols 5 dies, això explica la quantitat de missatges i símbols escampats per l’asfalt. Quan coronem el Col du Glandon (1924m), encara recuperant la respiració, descobrim que cal fer un darrer esforç, tan sols 3 Km extres, per assolir La Croix de Fer (2067m), i és aquí on decidim prendre’ns uns minuts de descans i marcar-nos unes Coca-Coles costin el que costin (3€, podria ser pitjor!!)



La baixada ens torna al Col du Glandon i des d’aquí cap al Bourg d’Oisans deixant a la nostra esquerra un pantà i superant un parell de pujades que no esperàvem enmig del marcat descens i que fonen les nostres cames. Finalment enllacem amb la carretera D1091 que ens condueix a la Meca del ciclisme, a la modesta però mítica població de Bourg d’Oisans. Avui hem pujat més de 3200m, estem rebentats!!